SON DAKİKA

Ajans13 Haber
Reklam Alanı

Bu haber 10 Ekim 2017 - 10:50 'de eklendi ve 593 kez görüntülendi.

Kafe, Restoran ve Çay Bahçesi gibi işletmeler dış mekanları için hangi sandalyeleri kullanmalı?

Bu makalemizde yazımızın başlığındaki soruya yanıt arayacağız.

Bir işletmeci olarak, işletmenizin dış mekanında kullanabileceğiniz sandalye çeşitlerini bilmek, size zaman ve para kazandıracaktır. Çünkü dış mekan sandalye seçiminde yapacağınız her yanlış tercih paranızın boşa gitmesi anlamına gelir. Bu bağlamda yapacağınız sandalye seçimi aslında bütçenize bağlıdır.

Bütçeniz düşükse dış mekanınız için yapabileceğiniz en uygun seçim plastik sandalyeler olacaktır. Bu gruba rattan görünümlü plastik enjeksiyon sandalyeleri de dahil edebiliriz.20 TL’den başlayarak 200 TL’ye kadar geniş bir çeşide sahip olan bu grup içinden seçim yaparken mutlaka bir sandalyeci firmasına uğrayın, ürünleri görün. Birinci sınıf, ikinci sınıf ve geri dönüşüm plastik grubu arasında ciddi fiyat ve kalite farkları vardır.

Dış mekanda tercih edebileceğiniz ikinci grup ise çamdır. Çam sandalyeler gayet sağlamdır. Bir çam sandalyeyi en az 5 sene rahatlıkla kullanırsınız. Beş sene sonra bakımının yapılması için ürünü satın aldığınız sandalyeciye teslim etmeniz gerekir. Çam sandalyeniz; temizlenir, özel solüsyonlar sürülür, tellenir(zımpara yapılır) ve koruyucu yağ sürülerek tekrar kullanıma hazır hale getirilir.

Dış mekan için bir diğer sandalye seçeneği de rattan sandalyelerdir. Rattan; bahçe mobilyalarında sıkça kullanılan hafif, dayanıklı, doğal, dekoratif ve çevre dostu bir malzemedir. Bu gruptaki sandalyeler genellikle ithal olduğu için daha pahalıdır. Rattan sandalyelerinizi temizlerken; az su kullanmaya, temizliği kısa sürede bitirmeye ve kuruma süresini kısa tutmaya özen gösterin. Her ne kadar rattan, güneşin ultraviyole ışınlarına dayanıklı bir malzeme olsa da sandalyelerinizi aşırı güneşten korumak ömürlerini uzatacaktır.

Son olarak da, dış mekanınız için en iyi ahşap gruba değinelim: Teak ve İroko sandalyeler…

Teak ve iroko sandalyeler; doğal çürümeye, kabuk altı böceklenmeye ve hastalıklara karşı yüksek dirence sahiptir. Rutubete karşı da oldukça dayanıklıdır. Yılda bir ya da iki defa yağlayarak bakım yapılması sandalyenizin rengini ve dokusunu korur.

Tüm bu seçenekler içinde, işletmenizin dış mekanı için en doğru seçimi yapmanız, size en yakın sandalyeciyi bulmanız dileklerimizle…

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA