01:02 - Donan göl gençlerin eğlence alanı oldu
01:02 - Milli Eğitim Müdürü Kokrmaz’dan değerlendirme toplantısı
01:02 - Kaymakam Alibeyoğlu, Aile Destek Merkezini ziyaret etti
01:02 - Yerli ıhlamur piyasalarda
22:56 - Sarıkamış şehitleri için bayraklı kayak gösterileri düzenlenecek
22:56 - Halep için yardım kermesi
22:56 - TATSO’dan 2016 yılı değerlendirmesi
17:47 - SON DAKİKA! Sarıyer Çayırbaşı Cezayirli Hasan Paşa Camii’nde silahlı saldırı: 2 yaralı
17:47 - Devlet Bahçeli’den Reina’ya düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama
Dişlerinizi yatmadan önce kesinlikle ayrıntılı olarak fırçalıyor olmanız gerekir. Uzman Dr. Beste Işıl Gürsel olarak size tavsiyelerimiz şu şekilde:
Özellikle kalsiyumdan zengin besinlerin tüketimi çok önemlidir. Süt ürünlerinin tüketimi çok yararlıdır. Yoğurt, peynir, kefir dişleri kuvvetlendirir. Koyu yeşil yaprağı olan sebzelerden kesinlik yararlanmalısınız. Diş sağlığından anne karnından 3 yaşa kadar olan süreç kritiktir. Bu süreçte sağlıklı beslenme ile ileriki yıllarda oluşabilecek diş sorunlarını ve diş protezi yapılmasını engeller.
Diş sağlığı açısından D vitamini almanın özel önemi olduğunu ve bunun için neredeyse tek kaynağın güneş ışığı olduğunun altını çizerek her yaştan insanın güneşten yararlanması gerektiği belirtiliyor. Proteinden zengin gıdalarda dişler için çok önem taşıyan fosfor açısından önemini vurgulayan uzmanlar, et tüketiminin sınırlı bir şekilde olması ile diş sağlığı için faydalı olduğunu belirtiyorlar.
Gazlı İçeceklerden Uzak Durun
Gazlı içeceklerin diş minelerini aşındırdığı ve çürüklere neden olduğunu söyleyen doktorlar, anne ve babalardan bebeklerini bu gibi zararlı maddelerden uzak tutmalarını istiyorlar.
Kanserde var
Diş sağlığının ihmali kalp-damar problemleri, ülser, romatizma, karaciğer ve böbrek sorunlarına neden olduğunu söyleyen uzmanlar kanser uyarısında da bulunuyor.
Diş çürüklerinin en başta mide kanseri olmak üzere bazı kanser çeşitlerine yakalanma risklerini artırdığına dair vurgu yapıyorlar.
Diş fırçaladığınızda diş eti kanaması, aslında sağlık probleminin olabileceğine işarettir. Birçok insan yaşadığı fakat bu konunun üzerinde durmadığında, zaman içinde farklı rahatsızlıklara yol açabiliyor. İhmal edilmemesi gerektiğini söyleyen Uzman Dr. Beste Işıl Gürsel, aynı zamanda konu ile ilgili çeşitli bilgiler de paylaştı.
Diş eti kanaması diş eti hastalığının en dikkat çeken göstergesidir. Peki diş etleri neden kanıyor? Bir yerde enfeksiyon bulunuyorsa vücudunuzun savunma mekanizması orada bulunan damarları geniş hale getirir ve o bölgeye daha çok savunma hücresinin akışına neden olur. Damarların aşırı şişliği dokuda ödem ve kızarıklık dışında damar duvarlarının şişerek incelmesine, en küçük bir travma sonucu kanamasına neden olur.
Diş etinin tartara yakın olan bölümündeki kılcal damarlar genişleyip tartar içerisindeki bakterilere yönelik savunma oluşturmakta. Elma ısırma, diş fırçalama gibi diş etlerinde mekanik baskı oluşturan eylemlerden sonra genişlemekte olan damarlar travma geçirerek kanar.
Diş eti kanaması problemi fakat neden olan tartarın çıkarılması ile çözülür. Tartarın alınması sonrasında kılcal damarlar, daralmakta, ödemli ve kırmızı görüntü yok olup diş eti eski sağlık haline geri dönüş yapar.